• 29/06-09/07/2015

Daniela Vítová

29 Duben 2011

Od neděle 1. května se začínají prodávat vstupenky

Prostřednictvím www.plzenskavsupenka.cz si od 1. 5. mohou zájemci zakoupit vstupenky na 4. ročník Divadelního léta pod plzeňským nebem. Tvůrci tentokrát postaví jeviště na zadním dvoře Courtyard by Marriott, kde na začátku července představí v premiéře Shakespearovu komedii Marná lásky snaha. Později se scéna přesune před Západočeské muzeum, kde zopakují úspěšnou loňskou inscenaci Král jelenem. V obou inscenacích se objeví herci plzeňských divadel, ale i tváře známé z pražských jevišť a televizních seriálů. Letos to budou mimo jiné Viktor Limr, Jana Bernášková, Kristýna Leichtová nebo Martin Hofmann.

Vstupenka na představení Marná lásky snaha i na reprízy Krále jelenem bude stát 290, - Kč, pro studenty 250 Kč, 340, - Kč pak křesla v prvních řadách.

Oproti loňskému roku se cena vstupenek zvýšila. „Bohužel nám letos byly výrazně zkráceny dotace z veřejných zdrojů," vysvětluje vedoucí projektu Divadelní léto Marcela Mašínová. „Pokud bychom vstupné nenavýšili, ohrozilo by to konání festivalu. Divadelní léto je neziskové a pořádáme ho jako nezávislá produkce. Ze získaných prostředků musíme pokrýt přípravu i chod festivalu. Vyšší cenu bychom chtěli divákům vynahradit lepším pohodlím i možností výběru – všechny vstupenky prodáváme přes portál Plzeňská vstupenka již od 1. května a vstupenky budou letos poprvé číslované, což zamezí frontám před začátkem představení. Zájemci mají také možnost připlatit si místa na křeslech v prvních řadách. Dále jsme připravili slevové vstupenky pro studenty." Hraje se za každého počasí a jak už se stalo dobrou tradicí, k zapůjčení jsou zdarma připraveny teplé deky a v případě deště i pláštěnky. Pro mimořádné případy, kdy by představení nebylo možné uskutečnit, mají organizátoři v zásobě náhradní termín.

William Shakespeare: Marná lásky snaha (Love´s Labour´s Lost)

Méně známá, ale velmi pozoruhodná Shakespearova komedie bývá charakterizována jako „velká hostina jazyka", ohňostroj jazykového vtipu, který svou umělou stylizací i spontánní hravostí a dravostí může připomenout nejlepší Mozartovy komické opery. Děj se odehrává ve Španělsku, kde se král navarský a jeho tři přátelé se za účelem pilného studia rozhodli zříci světských radovánek a ženské společnosti. Toho, kdo selže první, čeká tvrdý trest. Jako naschvál ale přijíždí na návštěvu francouzská princezna se třemi sličnými dvorními dámami...

V případě zájmu Vám materiály a fotografie zašleme e-mailem, případně Vám sdělíme další podrobnosti.

2.tisková zprava ve formátu.doc ke stažení zde